Ürün Stokta Mevcut

Seel İzmir Tulum Peyniri 400 Gr

Sipariş İçin Online Mağazamızı Ziyaret Ediniz

Seel İzmir Tulum Peyniri 400 Gr

SKU: SİTP400 Kategori Etiketler: ,

Açıklama

Koyun ve keçi sütünden yapılan, kıl keçi veya koyun tulumlarına basılarak mağaralarda iki üç ay bekletilerek olgunlaştırılıp ortaya çıkan peynirdir, şuanda bu yöntem teknolojinin de ilerlemesiyle kısmen terk edilip soğuk hava depolarında bekletilerek olgunlaştırılmaya başlanmıştır. Çiğ sütten üretilen Erzincan Tulum Peyniri en az 120 gün olgunlaştırılmaktır.

 

Seel Hayvancılık Tarım Gıda Ltd Şti Erzincan Tulum Peynirini endemik bitki örtüsü zengin Munzur yaylasından elde edilen büyük oranda koyun daha az miktarda keçi sütünden üretmektedir.  Erzincan Tulum Peynirini üretildiği bölgenin ismi ile “Munzur Yaylası Tulum Peyniri”  olarak tüketiciye sunmaktadır.

 

Erzincan Tulum Peyniri yemeklerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Yağlı kıvamı ile yemeklere, salatalara ve mezelere lezzet katar.

Ek bilgi

Ambalaj Türü

vacum

Miktar

400 g

Raf Ömrü

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Seel İzmir Tulum Peyniri 400 Gr” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir