Açıklama
Koyun ve keçi sütünden yapılan, kıl keçi veya koyun tulumlarına basılarak mağaralarda iki üç ay bekletilerek olgunlaştırılıp ortaya çıkan peynirdir, şuanda bu yöntem teknolojinin de ilerlemesiyle kısmen terk edilip soğuk hava depolarında bekletilerek olgunlaştırılmaya başlanmıştır. Çiğ sütten üretilen Erzincan Tulum Peyniri en az 120 gün olgunlaştırılmaktır.
Seel Hayvancılık Tarım Gıda Ltd Şti Erzincan Tulum Peynirini endemik bitki örtüsü zengin Munzur yaylasından elde edilen büyük oranda koyun daha az miktarda keçi sütünden üretmektedir. Erzincan Tulum Peynirini üretildiği bölgenin ismi ile “Munzur Yaylası Tulum Peyniri” olarak tüketiciye sunmaktadır.
Erzincan Tulum Peyniri yemeklerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Yağlı kıvamı ile yemeklere, salatalara ve mezelere lezzet katar.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.